Autoverhuur
Zuid-Afrika
Inklappen
Zuid-Afrika
Gegevens wijzigen

Auto huren in Zuid-Afrika - huurauto online boeken

Zuid-Afrika is een prachtig land overgoten met wonderschone uitzichten en plekken om te bezoeken. Het is een vakantiebestemming die steeds populairder wordt, die het beste ontdekt kan worden met een huurauto van Sixt. Ons boeking proces is eenvoudig %u2013 u kunt van tevoren uw auto al boeken met een creditcard. Op deze manier kunt u uw ontdekking al beginnen zodra u het vliegveld verlaat. We streven ernaar om uw trip zo prettig mogelijk te maken, met onze brede selectie aan voertuigen en optionele extra's.

Voordelig, snel en betrouwbaar een auto huren in Zuid-Afrika

Bij sixt bieden we een groot aantal van branches voor onze autoverhuur in Zuid-Afrika. We hebben locaties in alle grote steden en vliegvelden, met wel acht locaties in de hoofdstad Johannesburg, en vijf in Kaapstad. Ons overzicht van de branches geeft u de details van de locaties en zo kunt u makkelijk de ideale locatie voor u uitzoeken. We willen ook graag bijdragen aan een prettig verblijf door u te voorzien van een reisgids, die de specificaties van de verkeersomstandigheden, parkeerplekken en een overzicht van de architecturale en natuurlijke hoogtepunten eenvoudig weergeeft.


Onze Service

Zuid-Afrika

Wat uw voorkeuren en budget ook zijn, wij streven ernaar om voor u het ideale aanbod te leveren met onze diverse en moderne selectie aan huurauto's. Onze ruime stationswagons en praktische sedans zijn ideaal voor familievakanties. Echter, wanneer u van plan bent om het ruige achterland te ontdekken van dit land, is een stevige SUV waarschijnlijk een betere keuze. Voor de drukke steden te ontdekken kunt u kiezen voor een kleiner model. Gaat uw voorkeur uit naar het toeren langs de kust, hebben we selectie aan cabrio's. Daarnaast kunt u bij elk model een scala aan extra's kiezen, een navigatie is in elke situatie een handig middel om van A naar B te komen. Indien u jonge kinderen meeneemt, kunt u ze veilig vervoeren in onze kinderzitjes. Specifiek voor Zuid-Afrika bieden we een E-toll service aan, dit maakt het leven een stuk makkelijker wanneer u zich op de tolwegen bevindt.

Boeking met Creditcard

Het is gemakkelijk om in Zuid-Afrika uw huurauto te boeken met uw creditcard. We accepteren Visa, Euro/Mastercard of American Express. Helaas zijn prepaid of debit kaarten niet geschikt om bij ons een auto te huren. De persoon die de boeking maakt en de auto ophaalt, dient ook de creditcardhouder te zijn.

Eisen voor uw rijbewijs

Om een auto te huren in Zuid-Afrika, dient u een geldig rijbewijs bij u te dragen dat u voor ten minste twee jaar al heeft. Indien uw originele rijbewijs niet in het engels is en uw land niet aangesloten is bij het internationale rijbewijs verdrag, is een vertaling van uw paspoort en het origineel benodigd. Daarnaast is een geldig ID-bewijs of paspoort essentieel om uw auto op te halen.

Leeftijdsbeperkingen

De minimumleeftijd om in Zuid-Afrika een auto te huren is 23 en het rijbewijs dient in voor ten minste twee jaar in uw bezit te zijn

Emergency Numbers


Veel gestelde vragen

Hier beneden vind je antwoorden op enkele veel gestelde vragen, houd er rekening mee dat elk land specifieke regels heft, dus voor de uitgebreide informatie raadpleeg alstublieft huurauto informatie pagina.

Heb ik een creditcard nodig?

Kan ik een specifiek model huren? Kan ik het model veranderen wanneer ik niet tevreden ben?

Moet ik de borg betalen?

Welke documenten heb ik nodig om een auto te huren?

Wat dekken de verschillende verzekeringen?

Kan ik een auto huren bij de ene locatie en inleveren bij de andere?

Is het mogelijk mijn boeking aan te passen of te annuleren?

Levert Sixt een huurauto aan de voordeur?

Kan ik over landsgrenzen met mijn huurauto?

Hoe is het geregeld met de brandstofkosten?


Driving Tips

South Africa

In South Africa, driving is on the left hand side of the road. Roundabouts and four-way stops are common - at roundabouts you give way to the right, but at four-way stops the driver to arrive gets priority.

Speed Limits

Speed limits and distances are measured in kilometres. The police often use concealed speed cameras and are not obliged to give you any warning of this. They will also expect to see your driving license if they stop you, so you must carry it with you at all times when driving in South Africa.

 • On national roads and other major routes, the speed limit is 120 km/h.
 • On rural roads, you can drive at a maximum of 100 km/h
 • You must stick to 60 km/h in towns and cities.

Belangrijke Routes

 • N-wegen zijn nationale wegen die grote steden met elkaar verbinden. De drukste hiervan zijn de N1, die verbindt Beit Bridge met Johannesberg en Kaapstad, en de N3, deze verbindt Johannesberg met Durban. Het is niet heel vreemd om dieren of mensen langs deze route tegen te komen, pas dus extra goed op wanneer je in dit land rondrijdt.
 • R-routes are dual carriageways, which can vary in quality.

Parkeer mogelijkheden

Door het hele land zijn, in de grotere plaatsen, parkeerplaatsen gebouwd net als de parkeerplekken bij winkelcentra. De meesten hiervan zijn bewaakt en dient u een ticket te nemen bij entree. Parkeerplekken langs de weg zijn vaak ook betaald, dit gaat via een meter. Sommige plekken hebben een parkeerwacht, zorg ervoor dat u zeker weet dat dit een parkeerwacht is voordat u hem geld geeft.


Plekken om te bezoeken

Zuid-Afrika

De ultieme architecturale locaties

 • Unie gebouw en Voortrekker Monument in Pretoria
 • Mandela Huis in Johannesburg
 • Kasteel de goede hoop in Kaapstad
 • De Ananas in Bathurst

Pretoria geeft thuis aan de uniegebouwen, waar zich het kantoor van de president bevindt en de officiŽle locatie van de Zuid-Afrikaanse regering. Hier vindt u ook het monument opgedragen aan de Voortrekkers van de negentiende eeuw. Wanneer u naar Johannesburg reist, is het zeker de moeite waard om het Mandela huis te bezoeken. Vanzelfsprekend, het huis waar Nelson Mandela woonde, nu dient dit als een museum van een tentoonstelling van zijn leven en werk. In Kaapstad vind u het Kasteel de Goede hoop, een zeventien-eeuws fort. Daarnaast kunt u naar Bathurst rijden om u 's werelds grootste namaak ananas te bekijken.

Top 4 Natuurlijke locaties

 • Tafel berg, Kaapstad
 • Cango grotten bij Oudtshoorn
 • Blyde Rivier kloof
 • Addo Olifant Nationaal Park bij Addo/haven Elizabeth

De wereld beroemde tafel berg vindt men in Kaapstad, in Oudtshoorn zijn de Cango grotten te vinden. De fantatastische Blyde rivier kloof is essentieel in elke trip naar Zuid-Afrika. Dierenvrienden zullen het Nationaal Dierenpark ook niet overslaan.

Landsgrenzen overschrijden

De grenzen over met uw huurauto, dit kan! Naar de volgende landen: Botswana, Lesotho, Namibie, Mozambique, Swaziland en Zimbabwe. Zorg wel dat u eerst een geschreven goedkeuring meekrijgt van uw Sixt locatie.

 
 

Jouw voordelen bij Sixt

 • Sixt Best Price-garantie
 • Nieuwe auto's - gemiddeld 3 maanden oud
 • Gratis annuleren of omboeken voor betaling bij afhaling
 • Miles & More - Miles verzamelen
 • Geen verborgen kosten
 • Duitslands grootste en beste autoverhuurder
 • Geen kosten voor creditcard
 • Uitstekende 24/7 klantenservice