Auto huren leeftijd

Bij Sixt autoverhuur in België is de minimumleeftijd voor het huren van een auto 21 jaar. Afhankelijk van de voertuigcategorie kan dit afwijken. Voor enkele voeruitgcategorieën geld er een minimunleeftijd van 25 jaar. De minimumleeftijd voor het huren van een bestelwagen of busje is 19 jaar en dient u minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van uw rijbewijs. 

  

  • Ouder dan 18
  • In het bezit van eigen Creditcard
  • Langer dan 1 jaar in het bezit van het B rijbewijs

De bovenstaande categorie auto is een busje met als ACRISS code: A, de kleinste categorie bussen die sixt levert. Deze bussen zijn ideal om mee te verhuizen als u bijvoorbeeld uit huis gaat wonen in een studentenkamer of studio. 

 

 


Extra verzekeringen

Als beginnend bestuurder kan het nog wel eens eng zijn de weg op te gaan, zeker wanneer de auto niet van u is. Wij willen graag dat onze klanten allemaal met een gerust hart de weg op gaan. Om deze reden kunt u extra verzekeringen toevoegen aan de auto die u huurt. U kunt uw eigen risico helemaal afkopen, dan hoeft u zich nergens druk over te maken. Zelfs wanneer u ergens geparkeerd staat en iemand uw huurauto raakt, bent u volledig gedekt. 

 

 

Boekbare extra's

Net als huur bij personen auto's is het mogelijk extra's toe te voegen zodat de auto volledig aan uw behoeften voldoet. Wanneer u de auto reserveert kunt u deze opties aanvinken zodat ze aan het totaal bedrag worden toegevoegd. Indien u dit vergeten bent, vrees niet, dit kan altijd nog wanneer u de auto gaat ophalen of telefonisch. Zie hieronder een aantal van de extra's. 

 

 

 

Verder is een busje huren altijd een mogelijkheid. Afhankelijk van de beschikbaarheid kunnen we over het algemeen een passende bus leveren, zodat u altijd de taak kan volbrengen die de komende dagen op de planning staat. Mocht U nu een langere afstand moeten overburggen kunt u vaak ook een groter kilometer pakket bij uw auto boeken. 

 

 

Buitenland

In sommige landen kun je al vanaf je 18e een auto huren bij Sixt. Hier gelden andere regels dan in Nederland. Als u in het buitenland onder de 21 jaar een auto wilt huren, dan is dit in sommige gevallen mogelijk. Daarnaast kan het zo zijn dat u een x aantal jaar rijervaring nodig heeft. Zo kunt u bijvoorbeeld in Frankrijk, Duitsland en Spanje enkele auto's huren vanaf 18 jaar. Om te weten te komen of het voor u mogelijk is om een auto te huren in uw bestemmingsland kunt u via onze stationzoeker het desbetreffende land aanklikken en vervolgens de gewenste locatie. Nu kunt u op "prijs weergeven" klikken en in het volgende scherm kunt u uw leeftijd aanklikken, u krijgt nu alle aanbiedingen die voor u mogelijk zijn.

Auto huren Nederland

Autoverhuur bij Sixt

Bestelbus huren

Bestelbus huren bij Sixt

Studenten auto huren

Studenten auto huren bij Sixt

Luxe auto huren

Luxe auto huren bij Sixt

Cabrio huren

Cabrio huren bij Sixt

Sportauto huren

Sportauto huren