Republiek Moldavië

Auto huren in Republiek Moldavië - huurauto online boeken

In een huurauto van SIXT kunt u Moldavië en al zijn bezienswaardigheden op de meest comfortabele manier leren kennen. Kiest u voor autoverhuur via ons, dan beloven wij u veel keuze, goed onderhouden auto's en scherpe tarieven. Zoekt u een betrouwbare partner om goedkoop een auto te huren in Republiek Moldavie? SIXT autoverhuur biedt u graag zijn diensten aan. Wij bieden u verschillende voertuigcategorieën als busjes, SUV's en cabrioletten en bij ons is geen enkele huurauto ouder dan een half jaar. U kunt uw auto eenvoudig online reserveren voordat u naar Moldavië vertrekt. Hoewel wij een specifiek merk en type niet kunnen garanderen, bieden wij u altijd een auto van vergelijkbare klasse, uit dezelfde categorie. En extra opties als een kinderzitje of winterbanden? Ook die boekt u gemakkelijk online.

moldova side

Autoverhuur in Republiek Moldavie - wat moet u weten?

In Moldavië houdt het verkeer rechts aan. De meeste verkeersregels komen overeen met die uit Nederland en België. Wat wel handig is om te weten is het volgende: bij een kruising mag u bij rood licht rechtsaf slaan, als er naast het verkeerslicht een zwart bord met groene pijl naar rechts geplaatst is. Verkeer dat groen licht heeft, moet u wel voorrang verlenen. Dimlicht is verplicht in de periode van november tot april.Het wegennet in Moldavië is nog niet erg goed onderhouden en bestaat voornamelijk uit tweebaanswegen. U kunt regelmatig langzaam rijdend landbouwverkeer tegenkomen. Rijden in de avonduren buiten de stedelijke gebieden wordt afgeraden. Als u brandstof nodig heeft, houdt u er dan rekening mee dat buiten de steden contant afrekenen het meest gebruikelijk is.

Bekijk meer Bekijk minder
Bezienswaardigheden in Moldavië

Bezienswaardigheden in Moldavië

Met uw goedkope huurauto in Republiek Moldavie bezoekt u bezienswaardigheden in de steden en het binnenland op de meest efficiënte manier. De hoofdstad Chisinau heeft een aantal interessante musea, waar u kennis kunt maken met de recente communistische geschiedenis. De kathedraal Nasterea Domnului is een bezoek meer dan waard, net zoals het klooster St Theodor Tiron. In de binnenlanden zijn de rotskloosters van Tipova, 100 km van de hoofdstad verwijderd, een toeristische trekpleister. Vanuit Tipova maakt u ook de mooiste wandelingen door een nog ongerept natuurgebied, dat met zijn watervallen adembenemend is. Komt u met uw huurauto in Republiek Moldavie in de buurt van Tiraspol, gaat u dan zeker naar het Tank Monument, dat herinnert aan de veldslagen uit de Tweede Wereldoorlog.

Uw voordelen bij Sixt

Uw voordelen bij Sixt
  • Sixt beste prijsgarantie
  • Nieuwe auto's - gemiddeld 3 maanden oud
  • Geen verborgen kosten
  • Geen kosten voor creditcard
  • Uitstekende 24/7 klantenservice
  • Duitslands grootste en beste autoverhuurder

Auto huren op de luchthavens

Zie alle luchthaven locaties