Hoe laad ik een elektrische auto op?

Opladen is eenvoudig, volg simpelweg deze stappen

Langzaam opladen bij een openbaar station met een type 2 kabel

• Parkeer het voertuig in de buurt van het oplaadpunt en sluit de type 2-kabel aan op de oplaadpoort van het voertuig. Bij sommige oplaadpunten moet u eerst uw RFID-kaart gebruiken om de kabel op het oplaadstation aan te sluiten.
  • Gebruik een RFID-kaart om het opladen te activeren. Bij de meeste laadpunten kunt u de laadsessie ook starten en stoppen met de Shell Recharge app.
  • Controleer de laadstatus op het display van het voertuig, de App of het scherm van het laadstation.
  • Wacht tot de accu is opgeladen. Om de laadsessie te beëindigen, deactiveert u deze op dezelfde manier als het activeren. Als u hebt geactiveerd met een RFID-kaart, gebruik dan dezelfde kaart om te deactiveren.
  • Koppel de kabel los en rij veilig weg. Als de kabel aan de auto vastzit, probeer dan de auto te ontgrendelen met de sleutel en verwijder vervolgens de kabel.

Opmerking: De exacte procedure kan variëren afhankelijk van het laadstation en het voertuigmodel.

Snelladen bij een openbaar station

• Parkeer het voertuig in de buurt van het laadstation en zorg ervoor dat het correct is geplaatst.
  • Plaats uw RFID/laadkaart bij de lezer om het opladen te starten. Bij sommige laders moet u eerst uw auto aansluiten en vervolgens "start" selecteren op het touchscreen voordat u uw kaart scant. Zie voor verdere instructies het display op de lader. Bij sommige oplaadpunten kunt u de oplaadsessie ook starten en stoppen met de Shell Recharge app.
  • Bevestig de stekker aan uw auto. Zorg ervoor dat de stekker goed in de auto zit en houd hem 20-30 seconden stevig vast totdat hij vastklikt. Wanneer het laadstation wordt geactiveerd en het scherm een actieve laadsessie begint weer te geven, kunt u de stekker loslaten.
  • Na authenticatie wordt de stekker vergrendeld en begint het opladen na enkele seconden automatisch.
  • Wanneer u de gewenste laadtoestand hebt bereikt, kunt u de laadsessie stoppen op het scherm van het laadpunt of door uw RFID-kaart op de lezer te plaatsen. Verwijder vervolgens de stekker uit de auto en hang hem weer op. Als u de app hebt gebruikt om uw oplaadsessie te starten, gebruik dan ook de app om deze te stoppen.

Opmerking: De exacte procedure kan variëren afhankelijk van het laadstation en het voertuigmodel.