Prijs weergeven

Voertuigmodellen - ACRISS code uitgeleged

ACRISS car rental code

Welke categorie huurauto huren bij Sixt?

Sixt biedt u een groot aanbod huurauto's aan. Variërend van een kleine auto tot een SUV. Sixt probeert met behulp van de ACRISS voertuigmodel code overzicht en vergelijkbaarheid te creëeren. Deze code heeft voor Sixt wereldwijd dezelfde betekenis.  De ACRISS-code geeft u de zekerheid dat uw geboekte voertuigklasse beschikt over bepaalde kenmerken en eigenschappen. 


Welke auto ontvang je?

Let op: Sixt garandeert nooit een specifieke auto, maar altijd een auto uit een voertuigcategorie. Welke auto u ontvangt is afhankelijk van de beschikbaarheid van de desbetreffende modellen.


Samenstelling van de ACRISS-code

De ACRISS-code bestaat uit vier letters die elk een kenmerk en/of eigenschap definiëren. De eerste letter refereert naar de algemene autocategorie, gebaseerd op prijs en comfort. De tweede letter geeft de werkelijke autocategorie weer, terwijl de derde letter aangeeft over welke transmissie de auto beschikt. De vierde en laatste letter informeert u over de speciale kenmerken van de auto, zoals airconditioning, ook kan het weergeven of het een benzine auto, diesel auto, hybride auto of elektrische auto is. 

Eerste letter: categorie

M = Mini
E = Economy
C = Compact
I = Intermediate
S = Standard
F = Fullsize
P = Premium
L = Luxury
X = Special


Tweede letter: type

B = 2-3 Deurs
C = 2-4 Deurs
D = 4-5 Deurs
W = Wagon/Estate
V = Passenger Van
L = Limousine
S = Sport
T = Cabrio
F = SUV
X = Special
P = Premium

Derde letter: transmissie

M = Handgeschakeld
A = Automaat

Vierde letter: motor/air conditioning

R=Air Conditioning
E= Elektromotor
H= Hybride motor


Beschikbare modellen voertuigen bij Sixt

Sixt biedt een premium vloot aan die bestaat uit verschillende soorten en maten auto's. We beschikken over alles van economy en luxe auto's tot SUV's en bestelwagens. Op sommige locaties is het mogelijk een elektrische of hybride auto te huren. Meer informatie over onze voertuigmodellen kunt u vinden op onze voertuigoverzicht pagina.Autoverhuur bij Sixt

Volvo huren

Personenbus huren bij Sixt

Personenbus huren

BMW I8 huren

BMW i8 Huren

Luxe auto huren bij Sixt

Luxe auto huren

Cabrio huren bij Sixt

Cabrio huren

Sportauto huren

Sportauto huren